Днес времето ще бъде предимно слънчево. Температурите ще продължат да се

...
Днес времето ще бъде предимно слънчево. Температурите ще продължат да се
Коментари Харесай

Докога ще се задържат високите температури?

Днес  времето ще бъде най-вече слънчево . Температурите ще продължат да се покачват и оптималните ще бъдат сред 25 и 30 градуса, в София - към 26 градуса.

Ще духа до сдържан югоизточен, в Източна България и по долината на Струма южен вятър.

В  планините ще има раздрана висока облачност , в следобедните часове купеста и на обособени честа в Западна Стара планина и в Рила  ще превали и прегърми . Ще духа мощен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 20 градуса, на 2000 м - към 13 градуса.

По  Черноморието ще бъде най-вече слънчево . Ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максимални температури сред 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
Ощ е в понеделник обаче ще последва внезапна смяна , макар че  температурите ще останат високи . Над Западна България в следобедните часове и до среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Възможни са градушки.

 

През идващите дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. Във  вторник и в четвъртък  от запад на изток  ще минават атмосферни разстройства . На места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, до сдържан. Дневните температури ще бъдат малко по-ниски.

В  сряда вероятността за превалявания е дребна, ще е съвсем безшумно, с повече слънце . В  петък  от изток  температурите ще се намалят още малко . В Източна и Южна България облачността ще е забележителна, с валежи, тук-там краткотрайно интензивни. В събота явленията ще намалеят, до вечерта вятърът ще се смени с югозападен. / Дарик
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР